Ingyenes szállítás 19.990 Ft felett!

Miért bújnak el a cicák?

A Te cicusod is néha úgy eltűnik, hogy hosszú időn át kitartóan kell keresgélned mire megtalálod őt? Ez a cicáknál egy teljesen normális és gyakori viselkedés. De miért rejtőznek el? Mi lehet ennek az oka?

Elbújnak a cicák?

A cicák félénk állatok. Szinte minden zaj, új ember vagy állat, vagy akár egy elmozduló bútor is megijesztheti őket. Azok a zajok amelyek ismeretlenek számára, és nem tudja beazonosítani, hogy honnan jöhetnek, mint például a csengő, ijesztő lehet számukra. A cicák a legjobban zárt helyekre szeretnek elbújni egy dobozba vagy akár a szekrény mélyére. Ez a szokásuk a vadon élő macskákra vezethető vissza, akik olyan helyeken szerették meghúzni magukat, ami zárt és a legtöbb oldala védett, így csak egyetlen oldalt kellett figyelniük és nem tudták meglepni Őket a rájuk veszélyes állatok.

Új cica érkezésekor érdemes egy külön helyiséget kijelölni a számára, ahova elhelyezünk Neki minden szükséges dolgot pl. alomdoboz, tál, fekhely stb., majd itt hagyjuk Őt magára. A saját tempójában lassan megszokja az új környezetet, miközben megfigyelhetjük, hogy itt is gyakran elbújik. Hagyjunk egy kis rést a szoba ajtaján, így amikor már megismerte az új területet és már nem fél, tovább indulhat az egész ház felfedezésére.

Gyakran azért bújnak el, mert egy kis csendre van szükségük. Mivel a cicáknak nagyon jók az érzékeik, sokszor már túl sok lehet számára a rengeteg zaj a környezetében. Egy másik ok a bujkálásra, hogy szeretik nézni a környezetükben történő eseményeket. Az, hogy Te nem látod Őt, az nem azt jelenti, hogy Ő sem lát Téged! A nyári hőségben pedig gyakran keresnek hűvös helyeket ahova elbújhatnak a nagy meleg elől.

Megint elbújt? Üres a lakás amikor nem látod?

Ha szeretnéd még cicabaráttá tenni a lakásod és látni a cicád akkor is amikor éppen elbújt, dobd fel egy gyönyörű macska portré elhelyezésével. Vagy szerezz be magadnak egy személyre szabott, kisállat portréval ellátott bögrét. Ajándéknak is tökéletes, a MancsDekornál minden termék jó választás egy igazi gazdi számára!

5% kedvezmény
20% kedvezmény
Legközelebb hátha szerencsével jársz
Majdnem
10% kedvezmény
Nem nyertél!
Ingyenes kiszállítás
Pawby okositató
Pörgess a kedvezményért!

Szerencsésnek érzed magad? Itt az idő, hogy pörgess egy jót és - ha nyersz - azonnal beválthatod nyereményed. Készen állsz?

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi tájékoztatónkat.